zondag, 19. augustus 2007 - 17:22

Feyenoord boekt goede zege op FC Utrecht

Het zo zeer versterkte Feyenoord is de nieuwe competitie goed gestart. De 0-3 uitwinst bij FC Utrecht was waarschijnlijk meer dan waarop trainer Bert van Marwijk vooraf had gehoopt. Voor de Uterchtse trainer Willem van Hanegem - toch ook een beetje Feyenoord - was de competitieopening een ware deceptie.

De gerenoveerde ploeg van trainer Bert van Marwijk kwam in de 25-ste minuut op voorsprong door een treffer van Luigi Bruins. De jonge middenvelder kreeg een basisplaats toebedeeld van Van Marwijk en beloonde met zijn treffer het vertrouwen van zijn coach.

De treffer van Bruins was gedurende het eerste bedrijf het enige doelpunt in Utrecht. De tweede helft werden de meegereisde supporters van Feyenoord getrakteerd op doelpunt nummer twee en drie. Nicky Hofs en Roy Makaay waren de makers.

Feyenoord heeft met de overwinning op FC Utrecht de eerste stap gezet in een verwachtingsvol seizoen.

In verband met het overlijden van oud FC Utrecht directeur Ad Zonderland voetbalden de spelers van FC Utrecht met een rouwband. Zonderland was in de jaren negentig in dienst bij FC Utrecht en werkte verder onder andere voor Feyenoord, De Graafschap en FC Den Bosch.