donderdag, 28. juni 2007 - 10:49

Feyenoord heeft ook Makaay en Hofland binnen

Feyenoord heeft ook Roy Makaay binnen. De 31-jarige aanvaller doorstond de medische keuring en werd donderdag gepresenteerd in De Kuip. Hij komt over van Bayern München en tekende voor drie jaar.

Ook de komst van de 28-jarige Kevin Hofland (VfL Wolfsburg) is definitief afgerond. De linksbenige verdediger tekende voor vier seizoenen en werd samen met Makaay voorgesteld.

Voor zowel Makaay als Hofland speelde de aanwezigheid van Bert van Marwijk als trainer een grote rol. Hofland werkte al met hem samen bij Fortuna Sittard en hield daar een bijzonder goed gevoel aan over. Makaay belde vijf minuten met de trainer en was daarna overtuigd van de ambities van de Rotterdammers. Hij bekende dat na de komst van Miroslav Klose naar Bayern München, een vertrek onafwendbaar was. In eerste instantie hoopte hij op een Spaanse club, maar toen deze interesse uitbleef, koos hij voor Feyenoord.

Makaay zei tijdens zijn presentatie geen probleem te hebben als Van Marwijk in een 4-3-3 samenstelling gaat spelen. Voor Hofland had de komst naar Feyenoord nog een extra reden. Bij Wolfsburg was de verdediger buiten beeld geraakt voor Oranje. Via Feyenoord hoopt hij zich weer in de kijker te spelen en deel te nemen aan EURO 2008.

Hofland en Makaay zijn de derde en vierde topaankoop die Feyenoord binnen korte tijd deed. Eerder werden Tim de Cler en Giovanni van Bronckhorst al gehaald.
Categorie:
Tag(s):