maandag, 6. augustus 2007 - 1:07

Feyenoord houdt zich staande tegen Liverpool

Voor de supporters was dit natuurlijk voor aanvang al een schitterend affice, het moest de terugkeer van Dirk Kuijt in de kuip worden. Mede hierdoor en natuurlijk ook door het mooie zomerweer zat de kuip helemaal vol. Vooraf aan de wedstrijd werd het "you'll never walk alone" van Lee Towers vanzelfsprekend door de supporters van beide clubs zeer gewaardeerd.

Een kleine verrassing was het dat toch Jonathan de Guzman zijn opwachting maakt vanaf de aftrap aangezien hij voorafgaand aan de wedstrijd last van zijn nek had. Aan de kant van Liverpool vormde Dirk Kuijt samen met Voronin het spitsen koppel en Ryan Babel mocht plaats nemen op de bank.

Liverpool begon de eerste heflt sterk aan de wedstrijd. Door veel pressie op de bal te houden werd de opbouw van Feyenoord in de problemen gebracht. Feyenoord kwam er in het begin niet aan te pas en als men de bal had, dan duurde dat niet lang. Liverpool kreeg ook zeker de eerste grote kans van de wedstrijd door het schot van Dirk Kuijt dat de onderkant van de lat raakte. Vervolgens stuiterde de bal voor of achter de lijn, dit was voor de scheidsrechter moeilijk te zien.

Na het zien van de tv beelden bleek het toch zo te zijn dat de bal achter de lijn is geweest en dus is het onterecht dat het doelpunt niet werd toegewezen door de scheidsrechter. Halverwege de eerste helft was Liverpool redelijk dominant en had Feyenoord nog steeds veel moeite met de opbouw. De keren dat Feyenoord op de helft van de tegenstander speelde waren schaars. Er werd wel gezocht naar de snelheid van Slory in de diepte maar vaak liep dit uit op buitenspel.

Totdat men brutaler werd. Het was De Guzman die in de 45e minuut een mooie pass de diepte in stuurde voor Slory. Zijn aanname was goed en hij wist het strafschopgebied met de bal binnen te dringen. Vervolgens spatte zijn schot in de korte hoek uiteen op de paal, maar gelukkig was Royston Drenthe goed meegelopen om van de hem gebode kans te profiteren.

In de rust wisselde Bert van Marwijk Bruins voor Sahin en Buijs voor Slory. Buijs maakte zijn reputatie meteen waar door binnen een minuut een gele kaart te krijgen na een opstootje met Kewell. Verder werd er in het begin van de tweede helft veel balverlies geleden. De bal ging over en weer en zowel Feyenoord als Liverpool grossierde in de fouten. Het tempo van de wedstrijd lag op dit moment erg laag.

In de 56 minuut werd Ryan Babel getracteerd op een fluitconcert door de Feyenoord-aanhang toen hij het veld in mocht voor de gewisselde Kewell. Feyenoord werd gedurende de tweede helft iets brutaler. Van Bronckhorst liet duidelijk zien dat hij veel ervaring heeft en de meeste dreiging ging uit van Drenthe. Toch was het voor het legioen even schikken toen Ekramy zich bijna verslikte in een terugspeelbal, maar hij kwam met de schik vrij. Ongeveer 25 minuten voor tijd mocht ook Torres zijn opwachting maken. Hij viel in voor Pennant.

Na een doelpunt van Gerrard kwam er duidelijk verandering in het tempo van de wedstrijd. De aanvoerder van Liverpool schoot in de 73e minuut na een korte combinatie de bal onder Ekramy in de korte hoek. En ondanks het lagere tempo liet ook Babel zich zien met een mooi hard schot op het doel van Feyenoord, maar doelman Ekramy stopte de bal. Dit was tevens een triggerpunt dat de wedstrijd weer wat interessanter maakte.

Nicky Hofs mocht nog wat minuten invallen voor De Guzman, die ook zeker een van de betere Feyenoorders was deze avond. Net als in de eerste helft zit het venijn hem in de staart. Feyenoord heeft zeker drie grote kansen gehad on de wedstrijd naar zich toe te trekken maar men heeft dit nagelaten; eerst kwam Reina in de problemen na een terugspeelbal en het jagen van Makaay, vervolgens verloor Liverpool de bal rond het zestienmetergebied en kreeg men twee grote mogelijkheden op de gelijkmaker. Deze inzetten werden echter geblokt.

Feyenoord kreeg in het slot van de wedstrijd zelfs nog een strafschop toegewezen, na een vermeende handsbal van Arbeloa op een voorzet van Drenthe. Maar ook hier bleek dat deze beslissing van de scheidsrechter dubieus was. Luigi Bruins corrigeerde de fout van de scheidsrechter en miste de laatse grote kans op de overwinning van Feyenoord.

Vlak voor het einde was er ook nog een opstootje na een overtreding van en op Drenthe. Dit leide tot een groot duwen en trekken tussen beide elftallen. Steven Gerrard wist nog een kopstoot uit te delen aan Lucius, maar dit werd niet gezien door de wedstrijd leiding.

Dankzij het gelijke spel tussen Feyenoord en Liverpool is FC Porto uiteindelijk de winnaar van het Port of Rotterdam Tournament.
Categorie:
Tag(s):