woensdag, 26. december 2007 - 14:56

Feyenoord moeizaam naar winst in kerstderby

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft woensdagmiddag, door twee doelpunten van Roy Makaay, stadsgenoot Sparta met 2-0 verslagen. Een gemakkelijke middag was het niet voor de volksclub. Sparta bleef lang in de wedstrijd. Mede door het nonchalante spel van de thuisploeg.

Al na vier minuten was het Nourdin Boukhari die met een dramatische terugspeelbal Feyenoord een mooi kerstcadeau schonk. Roy Makaay benutte het buitenkansje, omspeelde Westerveld en schoot raak: 1-0. Feyenoord leek de wedstrijd al vroeg te willen beslissen. Vooral uitblinker Slory was een ware plaag voor de Kasteelheren. De goede voorzetten van de buitenspeler werden echter keer op keer gemist.

Sparta ontwaakte na een klein kwartier uit zijn mini-winterslaap. Na een counter was het Charles Dissels die op doel vuurde, doelman Timmer bracht redding. Kort hierna was het Nathan Rutjes die gevaarlijk werd, andermaal was het Timmer die pareerde. Feyenoord speelde nonchalant en in een veelste laag baltempo. Zo kon het pover spelende Sparta, zonder zelf nog gevaarlijk te worden, gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Na rust was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde als de eerste helft. Feyenoord begon voortvarend. Grote kansen kreeg het echter niet. Het sluwe Sparta rook bloed. Sjaak Polak raakte uit een vrije trap de lat, ook de rebound van Dissels belande tegen het aluminium.

Na een periode zonder kansen, was het Sparta dat via invaller Emnes een goede kans kreeg.

Doelman Timmer wist ditmaal met zijn benen redding te brengen. Kort hierna was het invaller Luigi Bruins die met een prachtige pass Slory diepstuurde, de buitenspeler schonk Makaay (74e minuut) een niet te missen kans: 2-0. Sparta leek verslagen. De ploeg van nieuwe trainer Foeke Booy kwam met een scrimmage nog dicht bij de aansluitingstreffer.

Hofland en De Cler wisten pogingen van Rose en Dissels van de doellijn te halen. De resterende tien minuten werden door de thuisploeg volwassen uitgespeeld.

Bij puntenverlies van PSV, kan Feyenoord koploper worden. De Eindhovenaren gaan vanmiddag op bezoek bij Groningen. Sparta zakt een plaats en staat nu op een 15e stek.
Categorie:
Tag(s):