zondag, 15. april 2007 - 16:44

Feyenoord na nieuwe nederlaag zesde

Feyenoord heeft na de 4-0 nederlaag tegen FC Groningen vorige week opnieuw een zware dreun gekregen. Tegen Heracles Almelo gingen de Rotterdammers met 4-1 ten onder.

Dankzij dit resultaat is Heracles weg uit de nacompetitie-zone. Feyenoord zakt een plaats door het verlies en staat nu op de zo gehate zesde plek. SC Heerenveen gaat de ploeg voorbij op de ranglijst, de Friezen wonnen uit bij Willem II. Over twee weken staat het duel Heerenveen-Feyenoord op het programma.

Feyenoord heeft weinig kans terug te keren op de vijfde plek als het de laatste twee reguliere duels zo blijft spelen als vanmiddag. In de beginfase werd een bal van Schilder van de lijn gehaald, maar de hectiek was hiermee niet verdwenen. Friend zorgde na twintig minuten voor de 1-0, zijn eerste goal namens Heracles. Frappant is het feit dat Friend door Heerenveen verhuurd is aan Heracles. Hij bewijst de Friezen dus een goede dienst, want in de tweede helft ging zijn team vrolijk verder met aanvallen.

Vla na de rust maakte Van Hooijdonk nog wel de gelijkmaker, maar Glusevic, Smit en nogmaals Friend lieten er vervolgens geen twijfel over bestaan welke ploeg het meeste recht had op de drie punten.