woensdag, 9. mei 2007 - 22:37

Feyenoord oefent in Veenoord tegen Emmen

Veenoord

Wie de nieuwe trainer/coach wordt van Feyenoord is nog niet bekend, maar wel is bevestigd dat de Rotterdamse club op zaterdag 28 juli voor een oefenwedstrijd aantreedt tegen FC Emmen. Daarmee is een grote wens van de Stichting Evenementen Nieuw-Amsterdam/Veenoord (SENAV) in vervulling gegaan. De wedstrijd, die om 14.00 uur begint, wordt gespeeld op het sportpark van voetbalvereniging Twedo in Veenoord.

Het is al jarenlang een traditie dat FC Emmen, op verzoek van SENAV, in het zomerseizoen oefent tegen een aansprekende tegenstander. De opbrengst wordt aangewend voor de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in Noordoost-Nerderland. Een deel gaat naar Twedo en FC Emmen.

Gerjan Mazenier, secretaris van SENAV, zegt erg blij te zijn met de komst van Feyenoord. “We zijn al jaren bezig de club, die veel supporters heeft in de Drentse Zuidoosthoek, naar Veenoord te krijgen. Maar omdat Feyenoord nooit in het Noorden oefent is dat tot nu toe niet gelukt. Waarom het nu wel gelukt is, is te danken aan CdK Relus ter Beek. Ter Beek, al jarenlang hartstochtelijk Feyenoord-fan heeft stevig gelobbyd en is er in geslaagd de verantwoordelijken zover te krijgen.�

Feyenoord komt in het rijtje van illustere clubs als Ajax, Real Sociedad, FC Twente en Valencia die eerder de weg naar Veenoord vonden.

Gerjan Mazenier hoopt op zeker 10.000 toeschouwers. “Dat aantal hebben we nodig om uit de kosten te komen en om het jeugdvoetbal te stimuleren.�
Provincie:
Tag(s):