woensdag, 25. juli 2007 - 23:02

Feyenoord vergeet Chelsea in tweede helft te straffen

Feyenoord heeft in De Kuip gelijkgespeeld tegen Chelsea. De eerste serieuze test in de voorbereiding van het nieuwe seizoen eindigde in 1-1. Roy Makaay miste vlak voor tijd een penalty.

Kevin Hofland zette de Rotterdammers vlak voor het rustsignaal met een geplaatste kopbal op voorsprong uit een vrije trap van Jonathan De Guzman. De treffer was tegen de verhoudingen in, want de Londense ploeg had de eerste 45 minuten het betere van het spel.

Na rust leek de ploeg van trainer Bert van Marwijk naar een ruimere voorsprong uit te lopen, maar Andwelé Slory, Ron Vlaar en Nick Hofs vergaten te scoren. Aan de andere kant was het wél raak. Na een fout van Theo Lucius maakte Frank Lampard de gelijkmaker.

Vijf minuten voor tijd had Feyenoord de wedstrijd alsnog in haar voordeel kunnen beslissen. Romeo Castelen verdiende een strafschop, maar die werd door Roy Makaay futloos tegen doelman Carlo Cudicini aangetrapt.