maandag, 12. november 2007 - 9:30

Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16V met energielabel 'B'

Lijnden

Met de commonraildiesel gaf Fiat de autowereld een nieuw gezicht. De 1.4 liter T-Jet benzinemotor neemt dat stokje over. De Fiat Bravo T-Jet was er al met 150 pk, maar is er nu ook met een aantrekkelijk geprijsde 120 pk. Deze compacte motor levert optimale prestaties zonder het milieu zwaar te belasten. Deze Fiat heeft het energielaber 'B' gekregen.

Direct ingespoten dieselmotoren – een uitvinding van Fiat Auto - zijn veel minder vervuilend en al jaren niet meer weg te denken. Op dezelfde wijze zullen compacte turbomotoren als de T-Jet de toekomst van benzinemodellen bepalen.

De 1.4 liter T-Jet versies zijn ‘fun to drive’ en staan borg voor indrukwekkende prestaties. Tegelijkertijd hebben ze een bijzonder laag gemiddeld brandstofverbruik en gedragen zich ook in andere opzichten zeer milieuvriendelijk. De Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16V 120 heeft dan ook een groen B-milieulabel. Als klap op de vuurpijl is de auto ook nog eens bijzonder scherp geprijsd, zodat de toekomstgerichte techniek voor een groot publiek bereikbaar is. Ook in de zakelijke markt zal de nieuwe dynamische en toch economische generatie benzine-motoren zeker van zich doen spreken. De Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16V 120 is er vanaf € 21.195 en al te leasen vanaf € 425 .

Compacte en zeer efficiënte benzinemotoren zullen een cruciale rol spelen om de komende jaren aan steeds verder ‘opgeschroefde’ milieu- en verbruiksnormen te voldoen. Maar hoe zit het dan met typisch Italiaanse waarden als sportiviteit en dynamiek? De nieuwe Fiat Bravo 1.4 T-Jet bewijst dat het heel goed mogelijk is om het beste van beide werelden in één krachtbron te verenigen. De T-Jet speelt optimaal in op het actuele milieuvraagstuk zonder in te boeten op prestaties. De T-Jet is zowel bij optrekken als tijdens een inhaalspurt bijzonder sterk en soepel. Kortom de T-Jet is snel, zuinig en schoon.

Dankzij een verfijnde combinatie van turbotechniek en een geavanceerde elektronische motorregeling, levert de 1.4 T-Jet veel vermogen en liefst 206 Nm trekkracht. Een waarde die je voorheen eerder bij een 2-litermotor verwachtte. Dankzij die enorme trekkracht welke uniek is in zijn segment, is inhalen in elke versnelling een peulenschil. Ideaal voor caravanbezitters.

De Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16V 120 accelereert in 9,6 seconden naar de 100 kilometer per uur. Minstens even indrukwekkend is zijn topsnelheid: 197 kilometer per uur. In dat licht bezien, is het extra opvallend dat de T-Jet in de 120 pk sterke Bravo toch een gemiddeld normverbruik van slechts 6,7 liter op 100 kilometer laat noteren. Omgerekend naar de klassieke waarde zoals die door velen nog steeds wordt gebruikt: 1 liter op 14,9 kilometer.
Categorie:
Tag(s):