zondag, 8. juli 2007 - 22:04

Fierljeppen in Drenthe

Weiteveen

Volgens Bennie Menke voorzitter van de IJs en Fierljepvereniging Weitenveen hebben ruim 500 mensen zondag een bezoek gebracht aan de ijsbaan in Weiteveen waar een wedstrijd fierljeppen werd georganiseerd, een aantal waarmee de voorzitter niet ontevreden is. Het was in 2001 de laatste keer dat er een wedstrijd fierljeppen in Weiteveen werd georganiseerd en dat het bestuur destijds besloot om het evenement een aantal jaren in de ijskast te zetten.

Maar na vijf jaar kwamen er bij het bestuur steeds meer verzoeken uit het dorp binnen om het evenement weer te organiseren waarna er werd besloten om de draad weer op te pakken.

Nadat de springschans een flinke opknapbeurt had gekregen verschenen er zondagmiddag 20 deelnemers aan de start om het baanrecord van Ben Helmholt uit Weiteveen met een afstand van 17,53 meter te verbeteren.

Ondanks de beste wil van de wereld lukte het de deelnemers niet om het baanrecord te laten sneuvelen. Alwin Vonk uit Bergum kwam kwam het verst met een afstand van 16 meter.
Uit de regio kwamen bij de dames Linda Hudepohl en Myrthe Imink beide uit Weiteveen met een afstand van 9 meter het verst. Bij de heren kwam Arjan Peters uit Weiteveen met een afstand van 12,04 meter het verst.
Provincie:
Tag(s):