zaterdag, 30. juni 2007 - 15:19

Fietsbestuurder op dak van auto

Alkmaar

Politieagenten waren hoogst verbaasd toen zij op donderdagavond rond 20.30 uur bij de verkeerslichten op de kruising Hoeverweg/Martin Lutherkingweg een auto voorbij zagen rijden waarbij het erop leek dat er een man op het dak zat.

Zij reden achter het voertuig aan en zagen ter hoogte van de Aert de Gelderlaan inderdaad dat er op het dak van een Duits voertuig twee fietsen stonden waarvan er één werd bestuurd door een man. Dit terwijl de auto met 70 tot 80 km/u reed. Het voertuig kreeg direct een stopteken.

De Duitse bestuurder, een 52-jarige man uit Hamminkeln, bleek al net zo verbaasd te zijn als de agenten. Hij en zijn vrouw hadden ter hoogte van de verkeerslichten bij de Bergerweg wel wat gerommel gehoord, maar hadden absoluut niet verwacht dat er een man op een van hun fietsen was geklommen.

De verdachte, een 26-jarige man uit Velsen, kreeg drie bonnen. Een voor openbare dronkenschap, een voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en een wegens het opgeven van een valse naam. De man verklaarde dat hij door anderen op de auto was gezet.
Provincie:
Tag(s):