zondag, 29. april 2007 - 10:16

Fietsendief actief in Hoeksche Waard

Hoeksche Waard

De politie attendeert de inwoners van de Hoeksche Waard erop om de fiets goed op slot te zetten. De politie heeft dit jaar tot nu toe al diverse fietsendiefstallen gehad. In de plaats Oud-Beijerland zijn dit jaar tot nu toe 40 fietsendiefstallen gepleegd.

Dit diefstallen vonden in de meeste gevallen plaats op vrijdag en zaterdag en dan met name in de omgeving van winkelcentra en horecagelegenheden. In de overige plaatsen in de Hoeksche Waard varieert het aantal fietsendiefstallen zo onder de 10 per gemeente.

In de gemeente Strijen en Cromstrijen zijn er dit jaar tot nu toe 8 diefstallen van fietsen gemeld, waarvan in 6 gevallen sprake was van diefstal van kinderfietsen. Kinderfietsen zijn een gemakkelijke buit. Kinderen zetten hun fiets vaak niet op slot en zeker niet als deze achter in de tuin gezet wordt. De politie in de Hoeksche Waard attendeert de inwoners erop dat men zorgdraagt voor een slot op de fiets en deze ook gebruikt. Met name ouders worden erop geattendeerd dat een slot op de fietsen van hun kinderen is gewenst en dat de kleintjes dit slot leren gebruiken. Ook in de achtertuin is het gebruik maken van een slot niet geheel onverstandig.
Provincie:
Tag(s):