zaterdag, 11. augustus 2007 - 15:59

Fietser geschept door alcomobilist

Roosendaal

Op zaterdagmorgen 11 augustus vond in Roosendaal een ernstig verkeersongeval plaats. Een 66-jarige man raakte daarbij zwaar gewond. Zijn toestand is kritiek maar stabiel. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 09.45 uur op de kruising Passenberg – Willem Dreesweg. De 66-jarige man uit Roosendaal stak met zijn fiets de weg over op het fietspad dat vlak voor de genoemde kruising ligt. Over de rijbaan naderde een bestelauto, die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Roosendaal. De automobilist schepte de fietser.

Het slachtoffer vloog vanwege de klap door de lucht en belandde tegen een stilstaande motorrijder. De motorrijder stond op dat moment stil voor het kruisingsvlak. De motorrijder (51-jarige Roosendaler) kwam daardoor ten val. Hij raakte niet gewond, wel is zijn motor beschadigd.

De fietser is ernstig gewond naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De man heeft hoofd- en nekletsel en een aantal gebroken ribben. Zijn toestand is kritiek maar stabiel, aldus de behandelde arts.

De politie arresteerde de veroorzaker van het ongeval omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man onderging een ademanalyse wat een uitslag van 300 ug/l opleverde, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.
Provincie:
Tag(s):