dinsdag, 21. augustus 2007 - 8:57

Fietser zwaargewond na valpartij

Nijmegen

Maandagmiddag is een 32-jarige fietser uit Nijmegen zwaargewond geraakt. Zover nu bekend uit het eerste sporenonderzoek en getuigenverklaringen gaat het om een eenzijdig verkeersongeval op de hoek van de Tunnelweg en de Kronenburgersingel.

De 32-jarige man zou komend vanaf het centrum - via de kruising Smetiusstraat/Van Berchenstraat/Nassausingel/ Kronenburgersingel - richting de Tunnelweg zijn gereden. Daarbij nam hij vermoedelijk niet het fietspad, maar de rijbaan langs het Quack monument. Aan de overkant, op de hoek met de Tunnelweg, zou hij een stoeprand hebben geraakt waardoor hij met zijn fiets over de kop sloeg en uiteindelijk op zijn hoofd terecht kwam. Getuigen snelden meteen toe, maar de man bleek buiten kennis.

Na de melding gingen politie, brandweer en meerdere ambulances direct ter plaatse. Ook de traumaheli vloog erheen en landde in het Kronenburgerpark. Politieagenten troffen het slachtoffer op het trottoir aan en verrichtten, samen met het ambulancepersoneel, eerste levensreddende handelingen. Vervolgens is de Nijmegenaar met een ambulance naar de eerste hulp van het UMC ST Radboud overgebracht. Zijn toestand is ernstig.

De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) heeft op de plaats waar het ongeval is gebeurd een technisch sporenonderzoek gedaan. Ook de fiets van de man wordt nader onderzocht. Diverse politie-eenheden kwamen voor ondersteuning, zoals het opnemen van getuigenverklaringen, het in goede banen leiden van het verkeer en om toegestroomd publiek, met name rondom de traumaheli, op afstand te houden. Het onderzoek naar de toedracht gaat verder.
Provincie:
Tag(s):