vrijdag, 14. september 2007 - 9:11

Fietsers vast onder auto in sloot

Arkel

In het Zuid-Hollandse Arkel heeft vrijdagmorgen een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij 12 gewonden zijn gevallen. Even voor 08.00 rijdt een groep scholieren over de Vlietkade richting school. Door nog onbekende oorzaak reed een vrouw met haar auto op de groep in en belandde hierbij in de sloot. Bij haar vlucht de sloot in, neemt ze ook een aantal fietsers mee die onder de auto vast komen te zitten in de sloot. Dit maakte de politie tegenover Blik op Nieuws bekend

Direct schalen de hulpverleningsdiensten groot op gezien de ernst van het ongeval. Ook worden er twee traumahelikopters ingezet. De Vlietkade is in zijn geheel afgezet om de hulpverleners ruimbaan te geven. Van de gewonden zijn er drie ernstig gewond.

'De Vlietkade is een polderweg waarbij twee auto's elkaar net kunnen passeren. Het is voor ons nog onduidelijk waarom de vrouw op de groep is ingereden. De vrouw is nog niet gehoord door de politie omdat zij zelf ook gewond is. De fietsers die in de sloot onder de auto terecht zijn gekomen hebben naar verhouding geluk gehad, dit had veel slechter kunnen aflopen ', aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):