woensdag, 7. november 2007 - 20:58

Fietsersbond ontwikkelt fietsrouteplanner voor Drenthe

Assen

De Fietsersbond ontwikkelt in samenwerking met Provincie Drenthe een digitale fietsrouteplanner. Met deze Drentse routeplanner kunnen fietsers straks via internet een route op maat plannen over de Drentse wegen en fietspaden.

Ze kunnen niet alleen een begin- en eindpunt van een route opgeven, maar ook persoonlijke voorkeuren zoals kortste, best geasfalteerde of meest groene route. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en verwacht wordt dat de routeplanner voor de zomer van 2008 in gebruik kan worden genomen.

De digitale routeplanner komt tot stand met de inzet van vele ervaren fietsers uit de provincie. Zij brengen de routes in beeld, signaleren bijzonderheden en leveren zo belangrijke informatie die bijdraagt aan de kwaliteit van de routeplanner.

De Fietsersbond is nu hard op zoek naar enthousiaste fietsers in Drenthe, die een bijdrage willen leveren aan de Drentse routeplanner. Informatie en een aanmeldingsformulier staan op www.fietsersbond.nl/spoorzoeker. Na aanmelding ontvangen de medewerkers een inlognaam en wachtwoord voor de toegang tot een speciale website. In december of januari wordt er een eerste informatieavond voor de vrijwilligers georganiseerd.

Daarnaast vindt in samenwerking met de provincie Drenthe op 21 januari een informatie- en startavond plaats in het provinciehuis in Assen. Tijdens deze avonden krijgen de vrijwilligers informatie over de routeplanner en het computerprogramma dat gebruikt wordt.
Provincie:
Tag(s):