dinsdag, 17. juli 2007 - 14:16

Fietsster zwaar gewond

Nijmegen

Maandagavond rond 21.30 uur raakte op de Voerweg in Nijmegen een 59-jarige fietsster zwaar gewond bij een aanrijding met een voetgangster.De vrouw, een inwoonster van Ooij, fietste samen met haar man de Voerweg af naar beneden.

Uit onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse blijkt dat het ventiel van haar voorband is afgebroken. Daardoor kreeg ze een lekke band en begon ze te slingeren. Vervolgens kreeg ze een aanrijding met een voetgangster, een 20-jarige Nijmeegse, die de Voerweg overstak. De fietsster sloeg over de kop en kwam hard terecht. Zij is met ernstig letsel overgebracht naar de intensive care van het Radboudziekenhuis. De voetgangster is met armletsel naar het CWZ gegaan.

Direct na het ongeval heeft de politie overlegd met de stagemanager aan de Voerweg. Bij de podia daar is een oproep gedaan aan getuigen of mensen die nazorg nodig hadden, om zich te melden. Op basis van de getuigenverklaringen kon de Verkeers Ongevallen Analyse het ongeval reconstrueren en kon de vermoedelijke toedracht worden vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):