dinsdag, 17. juli 2007 - 14:09

Fietsvierdaagse in het teken van “activiteiten op het platteland�!

Borculo

Op dinsdag 17 juli is de Fietsvierdaagse Borculo van start gegaan met bewegwijzerde routes van 40 km en 60 km. De Fietsvierdaagse wordt door de VVV Borculo georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties als LTO Noord afdeling Berkelland, stichting Cultuur, Sport en Spel, BOV en SPB, stichting Berkelzomp, Brandweermuseum Borculo en Historische vereniging Oud Noordijk.

Dit jaar zijn wederom mooie routes uitgezet langs de mooiste plekjes in de Achterhoek. De routes staan in het teken van activiteiten en vertier! Zo kunnen de fietsers op de dinsdag de Lebbenbrugge in Borculo bezoeken.

Op woensdag leidt de route langs Noordijk, waar de Historische Vereniging Oud Noordijk naast het Haarhoes een traditioneel oostfeest houdt. Speciaal voor de deelnemers zijn er demonstraties als het oogsten van de rogge, de rogge aan de “miete� zetten en ploegen met een paard.

In de Olde Schole zijn er exposities van schilderijen van Jannet Timmerije uit Eibergen en Dinie Hollander uit Barchem. Op woensdag wordt ook het nieuwe botenhuis in Eibergen aangedaan met exposities over het riviertje de Berkel.

Op de donderdag zorgt LTO Noord afdeling Berkelland voor de bekende boerendag. Diverse boerenbedrijven, als zorgboerderij De Driehoek, melkveehouderijbedrijf van de familie Slotboom, varkenshouderijbedrijf van de familie Barmentloo en loonbedrijf Baks, houden langs de fietsroute voor de deelnemers open huis.

Vrijdag gaat de route langs saksische boerderij Erve Brooks in Gelselaar, wijnhoeve Kunneman en de Melktap in Geesteren. Om 16.00 uur vindt de feestelijke afsluiting plaats met medewerking van een Dixielandband. Voor de kinderen is er op de vrijdag een draaimolen.
Provincie:
Tag(s):