dinsdag, 2. oktober 2007 - 8:35

Filedruk groeit minder snel

Utrecht

De groei van de files is in het derde kwartaal afgevlakt. In de maanden juli, augustus en september was de filedruk 6,7 % hoger dan in het derde kwartaal van 2006. In de eerste zes maanden groeide de filedruk 17,3 %; hiermee komt de groei sinds 1 januari uit op 14,7 procent. Dit meldt de VID (Verkeers Informatiedienst) dinsdag.

Het wegvak Hoogmade-Zoeterwoude Rijndijk is nog steeds het grootste knelpunt, hoewel de filedruk in de eerste negen maanden wat afnam. De tweede en derde plaats zijn net als in het verleden voor respectievelijk de Coentunnel (A10, binnenring) en Hedel (A2, richting Den Bosch).

Op de tien drukste trajecten was het in de eerste negen maanden drukker dan vorig jaar, maar de groei bleef met 13,8 procent net iets achter bij de rest van Nederland. De tien drukste trajecten, in totaal 246 kilometer asfalt, zijn goed voor ruim een derde van de totale filedruk. Het drukst is het op de A2 van Utrecht naar Den Bosch waar 5,2 procent van alle filedruk staat.

De registratie van files met als oorzaak wegwerkzaamheden is nog steeds niet goed genoeg om op basis daarvan conclusies te trekken.
Provincie:
Tag(s):