donderdag, 13. september 2007 - 11:52

FIOD-ECD doet invallen bij SBS en RTL

Hilversum

De FIOD-ECD heeft in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belspelletjes, donderdag een zestal doorzoekingen verricht in bedrijfspanden in Hilversum, Amsterdam en Den Haag. Er is administratie in beslag genomen.

Aanleiding voor het onderzoek is een tweetal aangiftes van het Projectbureau Kansspelen, een onderdeel van het Ministerie van Justitie, tegen RTL Nederland BV en SBS Broadcasting BV .

De verdenking is dat RTL Nederland BV en SBS Broadcasting BV door het op de televisie uitzenden van de zogenoemde belspelletjes de Wet op de kansspelen hebben overtreden. Het onderzoek van de FIOD-ECD staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De doorzoeking vindt plaats om bewijsmateriaal te verzamelen. Er is gezocht naar bewijsmateriaal met betrekking tot (onder meer) de scenario’s van de belspellen, uitzendschema’s, kosten en opbrengsten van de belspellen, het aantal deelnemers, correspondentie en afspraken.

Het Funcioneel Parket laat weten, 'Gelet op het standpunt van RTL en SBS dat zij de wet niet overtreden en gelet op de grote financiële belangen, viel niet te verwachten dat zij bereid waren om alle beschikbare informatie vrijwillig af te geven'.
Provincie:
Tag(s):