maandag, 24. september 2007 - 18:46

FIOD start ondezoek naar beleggingen in vakantiehuisjes

Amsterdam

Naar aanleiding van berichten in de media over mogelijke malversaties bij beleggingen in vakantiehuizen en een golfresort in Turkije is bij de reguliere politie en de FIOD-ECD een groot aantal meldingen en aangiftes binnengekomen van gedupeerde investeerders. Deze meldingen en aangiften hebben ertoe geleid dat de FIOD-ECD in opdracht van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie een onderzoek is gestart.

De FIOD-ECD is naast het bestrijden van fiscale fraude tevens belast met het bestrijden van financieel-economische fraude, zoals beleggingsfraude, witwassen en faillissementsfraude.

Ten behoeve van de volledigheid van het onderzoek heeft de FIOD-ECD een e-mailaccount geopend. Door middel van strafklacht-beleggingen@belastingdienst.nl kunnen gedupeerden zich melden bij de FIOD-ECD. Op basis van deze e-mailberichten zal de FIOD-ECD te gelegener tijd contact opnemen met gedupeerden voor het doen van aangifte. Ook mensen die reeds aangifte hebben gedaan kunnen gebruik maken van dit adres.
Categorie:
Tag(s):