woensdag, 19. september 2007 - 19:43

Fitness op school

Rotterdam

Woensdag heeft FitClass zijn eerste eigen fitnesslokaal geopend in Rotterdam. Dit nieuwe sportconcept wordt gesteund door onder andere de Nederlandse Hartstichting en het Erasmus Medisch Centrum. Het FitClass Concept biedt het onderwijs in Nederland een structurele en duurzame oplossing tegen overgewicht en inactiviteit bij de schoolgaande jeugd. .

Structureel doordat de leerlingen gedurende hun hele schooltijd jaarlijks getest kunnen worden op de conditie en duurzaam door het high-tech fitnesscenter op school. Burgemeester Opstelten geeft vandaag het officiële startschot voor het FitClass Concept op het Citycollege St. Franciscus in Rotterdam.

“We zijn er trots op dat Rotterdam de eerste gemeente is die van start gaat met het FitClass Concept. Als sportstad geven wij hoge prioriteit aan de gezondheid van tieners in Rotterdam en willen daar ook duurzaam in investeren�, aldus Burgemeester Opstelten. “We gaan nu onderzoeken of we FitClass kunnen gaan onderbrengen op scholen in alle dertien deelgemeenten van Rotterdam.� Hiermee is Rotterdam voorloper met het geven van een duidelijk antwoord op de overgewichtproblematiek in Nederland.

Na 16:00 uur kunnen ook ouders en buurtbewoners tegen een vergoeding gebruik maken van het FitClass Center. Voor de testen worden zij begeleid door een fysiotherapeut of docent LO. Net als de leerlingen krijgen ook zij een conditietest en een individueel beweegplan.

De docenten lichamelijke opvoeding worden door FitClass opgeleid om het programma te kunnen integreren in de gymlessen. Met FitClass krijgen de gymlessen een nieuwe invulling. Er wordt gesport op trendy muziek terwijl alle leerlingen in de klas actief aan het sporten zijn in de persoonlijke hartslagzone.
Categorie:
Tag(s):