maandag, 1. oktober 2007 - 10:28

Flaeijelfeest Oude- en Nieuwehorne met veel regen

Met veel enthousiasme was het cultuur historisch plattelands evenement, het Flaeijelfeest 2007, voorbereid voor afgelopen zaterdag. Een prachtige optocht met veel nieuwe onderwerpen en een scala aan activiteiten en demonstraties bij het openluchtmuseum in bedrijf op het landgoed De Horne. Helaas werkten de weergoden niet mee. Door de onophoudelijke regen viel het bezoekers aantal behoorlijk tegen.

De sfeer was echter, ondanks alle nattigheid en de zeer matige opkomst van het publiek, heel positief. Alle vrijwillige medewerkers stonden toch klaar en deden enthousiast hun activiteiten, zodat het aanwezige publiek toch nog kon genieten van “een unieke dag uit het verleden�. De reacties waren dan ook lovend.

De organisatie heeft vanwege de weersomstandigheden een aantal activiteiten moeten laten vervallen. Dit betrof o.a. het ringrijden om de sulveren flaeijel, het boerenboelgoed, stoomdorsen , hooien met paard en wagen, volksdansen en kinderspelen.

De drie feestavonden in de 85 meter lange tent werden daarentegen extra goed bezocht. De Tiroleravond op donderdag met De Zillertaler Haderlumpen, Dennie Christiaan en Werner Redflich was een groot succes. Ook vrijdagavond was de feesttent goed gevuld bij het programma van Millstreetband, Thomas Berge en Hepie en Hepie. De grote klapper werd zaterdagavond met bijna 3000 bezoekers. De band Vangrail zorgde hierbij samen met Erik Hulzebos en gebroeders Ko voor een “gigantisch feest�.
Provincie:
Tag(s):