vrijdag, 28. september 2007 - 14:07

Flaeijelfeest, terug in de tijd

Nieuwehorne

Op zaterdag 29 september a.s. wordt het cultuur historisch plattelands evenement “ Flaeijelfeest� georganiseerd in de Friese dorpen Oude- en Nieuwehorne.

Het Flaeijelfeest, dat elk jaar op de laatste zaterdag van september plaats vindt, mag met enige trots het meest unieke plattelandsevenement van Nederland worden genoemd. Het is zo uniek, omdat het aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden bij geen enkel ander soortgelijk evenement wordt geëvenaard. Dat dit veel mensen bijzonder aanspreekt blijkt wel uit het groot aantal bezoekers: zo´n 25.000 (afkomstig uit het hele land).

De organisatie van het Flaeijelfeest heeft ten doel om het vroegere leven op het platteland in de vorm van een "eendags" openluchtmuseum (rijdend en in bedrijf) aan een breed publiek tentoon te stellen. Hierdoor wordt op een unieke wijze de cultuur historie van het vroegere plattelandsleven behouden en doorgegeven. De activiteiten zijn gericht op een divers publiek in alle leeftijden. Ook voor de kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):