maandag, 5. november 2007 - 19:00

Flatwoning in brand

Hilversum

Een flatwoning aan de Comes Oolenstraat in Hilversum is maandag 5 november rond 09.52 uur door een brand getroffen.
Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het te gaan om een uitslaande brand die zorgde voor veel rookontwikkeling.

De 43-jarige bewoonster van het pand was door een buurtbewoner uit haar woning gehaald. Het hondje van de vrouw werd dood in de woning aangetroffen en is vermoedelijk gestikt in de rook. Na ongeveer een half uur werd het sein brandmeester gegeven. De flat is uitgebrand en ook een bovengelegen woning en een naastgelegen woning liepen forse brandschade op en zijn niet meer bewoonbaar.

De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar Tergooiziekenhuizen locatie Hilversum. Twee andere flatbewoners werden ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookvergiftiging. Alle achttien woningen van het flatcomplex zijn vanwege de rookontwikkeling ontruimd en de bewoners werden tijdelijk onder gebracht in het Vierkerkenhuis aan de Lopes Diaslaan in Hilversum.

De brandweer heeft alle woningen onderzocht op aanwezigheid van koolmonoxide en rook- en roetschade. Rond 13.30 uur mochten de meeste bewoners terug naar huis. Politie Gooi en Vechtstreek gaat uit van brandstichting. Voordat de brand uitbrak had de bewoonster van het pand ruzie met een 38-jarige kennis uit Hilversum. Tijdens de ruzie is er vermoedelijk brand gesticht. De man heeft het huis verlaten en is nog altijd spoorloos.

Politie Gooi en Vechtstreek doet onderzoek naar de toedracht van het incident. De technische recherche doet sporenonderzoek en er is een buurtonderzoek gehouden.
Provincie:
Tag(s):