woensdag, 10. oktober 2007 - 15:57

Flessentrekkers aangehouden

Amsterdam

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst - Economische Controledienst (FIOD-ECD) heeft op 8 oktober 2007 onder leiding van het Functioneel Parket drie personen aangehouden. Zij worden naast faillissementsfraude onder andere verdacht van valsheid in geschrifte, flessentrekkerij, oplichting en verduistering al dan niet in georganiseerd verband.

Naast de aanhoudingen zijn er op woon- en bedrijfsadressen in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen verricht. Daarbij zijn administratieve bescheiden en computergegevens in beslag genomen. Twee van de drie verdachten werkten recentelijk onder de naam van een "International Law Firm" te Amsterdam en adverteerden zowel op Internet als in landelijke dagbladen voor hulp bij insolventieproblemen.

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich tegen meerdere personen die er van verdacht worden betrokken te zijn bij diverse faillissementsfraudes. Uit het onderzoek is het beeld ontstaan dat men, tegen betaling, oplossingen biedt aan ondernemers bij het doorstarten van hun in financiële nood geraakte ondernemingen. De verdenking is dat deze zogenaamde doorstarten in strijd zijn met de wet en dat daardoor vele schuldeisers worden benadeeld.
Provincie:
Tag(s):