zaterdag, 6. oktober 2007 - 21:07

Fokker 100 krijgt landingsgestel niet ingeklapt

Schiphol

Een Fokker 100 van de KLM kon zaterdagavond na te zijn opgestegen van het vliegveld in het Engelse Norwich zijn landingsgestel niet meer inklappen. Het toestel, met bestemming Schiphol, is daarna met het landingsgestel nog uitgeklapt doorgevlogen naar Amsterdam. Dit heeft een woordvoerder van de KLM aan Blik op Nieuws gemeld.

De inmiddels gealarmeerde hulpdiensten op Schiphol hebben vervolgens het toestel opgewacht op de Kaagbaan waar het uiteindelijk rond 19.00 uur een veilige landing heeft gemaakt.

Het vliegtuig kwam volgens een woordvoerder van de KLM terug van onderhoud in Engeland en vervoerde op dat moment dan ook geen passagiers. De driekoppige bemanning wist het toestel veilig aan de grond te zetten.

Na een visuele inspectie van het landingsgestel van het toestel, dat nog op de landingsbaan stond, kon het rond 21.00 uur van de landingsbaan worden weggesleept. Een technisch onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven waarom het inklappen van het landingsgestel niet goed heeft gefunctioneerd.
Provincie:
Tag(s):