maandag, 13. augustus 2007 - 22:55

Folkwoodsfestival groot succes

Eindhoven

Afgelopen weekend beleefde Eindhoven de 8e editie van het Folkwoods Festival. Na gestart te zijn in Eindhoven, werd enkele jaren geleden uitgeweken naar Nuenen als lokatie. Dit jaar werd het festival weer in Eindhoven gehouden, en wel in het Philips de Jonghpark.

Van vrijdag tot zondag waren er niet minder dan 33 optredens bij te wonen, verdeeld over 3 verschillende podia. De diversiteit van de aangeboden bands was groot, van een singer-songwriter optreden tot up-tempo feestmuziek, van onbekend tot zeer bekend. Een kleine greep uit de namen: Marike Jager, Gerard van Maasakkers, Folkaholics, Thad Beckman, Iva Nova, Watchman, Besh o Drom, Navrang, Malbrook en PinknRuby.

Het festival begon met een drukbezochte vrijdagavond. Dit was voor een gedeelte ook te danken aan diverse akties waarmee vrijkaarten te winnen waren voor deze avond. Maar ook op de andere dagen was het festival drukbezocht met zo'n 3000 bezoekers.

Grote uitsmijter op de zondagavond was Epica. Op het eerste gezicht misschien en vreemde eend in de bijt op een folkfestival. Maar folkmuziek dekt een zeer breed scala aan muziekstijlen, en met hun Arabische invloeden hebben zij zeker bestaansrecht in de line-up. Middels een spetterende show sloten zij op een waardige manier het festival af.
Provincie:
Tag(s):