dinsdag, 9. oktober 2007 - 22:26

Fontys Hogeschool Venlo heropent na verbouwing

Venlo

Na een grootschalige verbouwing van twee jaar (her)opent woensdag de campus van Fontys Hogescholen in Venlo. Dit gebeurt op een feestelijke manier, zo laat Fontys weten.

In het hele gebouwencomplex werd klimaatinstallatie geïnstalleerd en ook zijn er verschillende ruimtes gecreëerd voor specifieke onderwijsactiviteiten. Zo zijn er grote studiepleinen afgewisseld met cockpits (kleine ruimtes voor groepen van twee tot twaalf studenten), informele ontmoetingspleinen, een centrale ontvangsthal gekoppeld aan de mediatheek en het studentenservicecentrum, verbeterde cateringvoorzieningen en een volledig nieuwe inrichting. De vernieuwingen sluiten aan bij een modernere en flexibele vorm van educatie, waarbij meer gebruik gemaakt wordt van (draadloos) internet en zowel groepsgewijs als individueel onderwijs mogelijk is.

De voorbereidingen voor de verbouwing zijn in 2003 begonnen. De daadwerkelijke interne renovatie startte vervolgens in 2005. De totale kosten voor de verbouwing bedragen twaalf miljoen euro. Overigens moet het oude kloostergebouw nog onder handen genomen worden: dat wordt beter ingericht voor onderwijs omdat de groei van het aantal studenten de verwachting voor 2008 nu al overtreft. Daarnaast krijgen bedrijven en andere instellingen, die ook in Venlo terecht kunnen voor advisering en opleidingen, in het oude kloostergebouw straks aparte ruimtes. Naar verwachting is dit project, met een budget van 5,6 miljoen euro, eind 2008/begin 2009 klaar.

Fontys PABO Limburg, Fontys Hogeschool Techniek en Bedrijfsmanagement en Fontys Internationale Hogeschool Economie zijn gehuisvest op de Fontyscampus in Venlo.
Provincie:
Tag(s):