dinsdag, 31. juli 2007 - 9:35

Formule 1 in centrum Rotterdam

Rotterdam

Tussen 12 en 19 augustus is Rotterdam het walhalla voor de autoliefhebber. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus wordt Ahoy Rotterdam omgetoverd tot RaceSalon. Op zondag keren de Formule 1 wagens voor de derde maal terug naar de Rotterdamse havenstad om de Nederlandse fans weer te laten genieten van gierende banden en brullende motoren.

In de week voorafgaand aan het evenement is er in het centrum van Rotterdam een hoop te beleven. Van zondag 12 t/m vrijdag 17 augustus staan er twee racesimulatoren in de stad. Deze wisselen gedurende de week van locatie. Het publiek mag hier gebruik van maken en de tijden worden genoteerd.

De beste tien krijgen een uitnodiging voor de finale in Ahoy Rotterdam waar zij zullen strijden om het Rotterdamse Formule 1 Racesimulator kampioenschap! Om de sfeer compleet te maken, staan er in het centrum twee raceauto’s tentoongesteld en is de Formule 1 Renault Truck aanwezig.

Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers de RaceSalon bezoeken in Ahoy en op zondag 19 augustus kan iedere fan het geluid van de racemonsters weer live horen tijdens de spectaculaire demonstraties van Formule 1 en andere wereldtoppers uit de autosport. Voor de derde keer komt publiekslieveling Christijan Albers weer naar Rotterdam. Naast het Formule 1-team van ING/Renault is ook het team van Spyker aanwezig. Het programma start met de warming-up om 12.30 uur. De ‘Start en Finish’ is op de Willemsbrug. Het hoofdprogramma volgt om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Naast de beurs in Ahoy Rotterdam is er dit jaar ook een grootste afterparty op het Strand aan de Maas. Op het feest staat onder meer de band van Eddy Jordan, geen onbekende in de Formule 1-wereld. Voor het clubgedeelte komt Ferry Corsten draaien die voor Bavaria City Racing speciaal een themesong heeft gemaakt.
Provincie:
Tag(s):