vrijdag, 10. augustus 2007 - 9:23

Forse daling bromfietsdiefstal Haaglanden

Den Haag

De diefstal van bromfietsen is in de regio Haaglanden met iets meer dan de helft gedaald. Dat laten de cijfers van de afgelopen vijf jaar zien. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Daling
In de eerste helft van 2002 werd er 851 keer aangifte gedaan; in de eerste helft van 2007 was dat 421 keer. De dalende tendens vertoonde vorig jaar nog een lichte stijging, maar zette zich de eerste helft van dit jaar weer verhevigd voort. In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar bedraagt de daling over de hele regio genomen 16 procent.

Net als voor andere misdrijven blijken er ook voor de bromfietsdiefstal piekuren te bestaan. De meeste diefstallen worden gepleegd tussen twee en vijf uur ’s middags. Ook tussen zeven en elf uur ’s avonds is eveneens een geliefd deel van de dag voor brommerdieven. Minst populaire tijdstip: vier uur ’s nachts.

Jonge verdachten
Uit de cijfers van opgeloste bromfietsdiefstallen van 2006 blijkt dat twee op de drie verdachten tussen de vijftien en achttien jaar oud is. Misschien geen toeval dat dit ook de leeftijd van de meeste bromfietsrijders is.
Provincie:
Tag(s):