woensdag, 25. juli 2007 - 10:23

Forse straf geëist na ontucht met neefjes

Zwolle

Omdat hij twee neefjes meermalen seksueel zou hebben misbruikt, is tegen de 34-jarige E. van Z. een gevangenisstraf van vier jaar plus tbs met dwangverpleging geëist. De ontucht speelde zich af in Slagharen en Zwolle. De oom heeft bekend.

Volgens de officier van justitie is er sprake van meermalen en grof misbruik. De oom uit Zwolle zou zich aan de jongens hebben vergrepen tussen 1999 en 2004. Het gaat om verkrachting en ontuchtige handelingen. Daarnaast bleek dat Van Z. een forse hoeveelheid kinderporno op zijn computer had staan.

De ontucht gebeurde meestal bij de man thuis. Maar in die periode zou Van Z. zich ook in het Ponypark Slagharen aan een van de neefjes hebben vergrepen. De jongens waren tijdens de ontucht toen rond de 8 en 12 jaar oud. Volgens de aanklager heeft de Zwollenaar het vertrouwen van zijn neefjes enorm beschaamd.

Volgens de gedragsdeskundigen is de zwakbegaafde man verminderd toerekenbaar. Hij zou langdurig in therapie moeten vanwege zijn pedofiele problematiek. Volgens de psycholoog ziet Van Z. kinderen slechts als lustobject. De kans op herhaling is aanzienlijk. Van Z. wil zelf ook graag behandeld worden. ‘Ik schaam me diep‘.

De officier eiste tegen de man een gevangenisstraf van vier jaar. Daarna zou de Zwollenaar naar een tbs-kliniek moeten. Van Z.‘s raadsman vindt die celstraf veel te lang. Hij wil dat de oom zo snel mogelijk naar een tbs-kliniek kan en pleitte daarom voor een kortere detentie. De twee neefjes willen duizenden euro‘s smartengeld zien. De rechtbank wijst over twee weken vonnis.
Provincie:
Tag(s):