woensdag, 26. september 2007 - 11:43

Fotograaf doet aangifte van mishandeling

Tynaarlo

Dinsdagavond deed een 42-jarige fotograaf uit Ten Boer aangifte van mishandeling door de 45-jarige Henk S uit Assen. Hij verklaarde dat hij na een woordenwisseling bij een horecagelegenheid aan de Vriezerweg een kopstoot had gekregen. De 45-jarige man, bekend als mede eigenaar van een 112 website in Drenthe, werd daarop aangehouden waarbij hij zich verzette, hierop werd hij geboeid. Bij zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten.

Tijdens de aanhouding maakte zijn 45-jarige echtgenote, Jeanette S., foto’s van de agenten. Zij weigerde, ook na vordering van de agent, om de foto’s te verwijderen of de camera af te geven. Daarop werd zij aangehouden en de camera in beslag genomen. De man wenste geen verklaring af te leggen, de camera is na verhoor teruggegeven en de geheugenkaart blijft in beslag genomen.

Een woordvoerder van de politie Drenthe, 'Wij hebben de geheugenkaart in beslag genomen omdat S. in het verleden foto's van agenten op het internet gepubliceerd heeft met weinig vleiende teksten. Met de inbeslagname proberen wij dit te voorkomen'.

Het is niet de eerste keer dat Henk S. zich schuldig maakt aan beledigingen. Eerder werd S. al veroordeeld door de rechter tot een boete van € 600 voor het beledigen van een agente.
Provincie:
Tag(s):