dinsdag, 21. augustus 2007 - 13:27

Fotograaf in zak en as na diefstal fotoarchief

Hengelo

Daniël Weckhuyzen zit in zak en as nadat dieven er vandoor gegaan zijn met zijn volledige fotoarchief. De Belgische fotograaf pendelde heen en weer tussen de woning van zijn vriendin in Hengelo en zijn eigen optrekje in België. Vrijdagmiddag deed hij bij terugkomst in Hengelo een verschikkelijke ontdekking. Zijn computer met daarop zijn volledige fotoarchief was bij een inbraak gestolen. Ook zijn fotoapparatuur bleek uit de woning verdwenen. De schade is meer dan 27.000,- euro.

De fotograaf maakt kunstzinnige, eigentijdse foto's van mensen en had werk van vele jaren op zijn computer staan. Tot zijn grote spijt had hij geen back-ups gemaakt, en is nu dus een groot deel van zijn levenswerk kwijt. "Dom kun je zeggen, dat is zeker. Maar ja, dat is met veel dingen achteraf gezien."

Helaas blijkt de gedupeerde ook nog eens niet verzekerd te zijn voor de schade en zit hij nu werkelijk in zak en as. De gedupeerde fotograaf en zijn vriendin stonden op het punt om uit Hengelo te vertrekken naar Daniels woning in België waar ze gaan samenwonen. Dit stellen ze nu even uit.

Weckhuyzen roept de dieven op s.v.p. het fotoarchief terug te brengen op wat voor manier dan ook. Hiervoor loont hij beloning uit. Mensen die iets meer weten over de vermiste foto's van Weckhuyzen kunnen contact opnemen met foto@dawe.be.
Provincie:
Tag(s):