zondag, 11. november 2007 - 15:41

Fotograaf ziet zijn gestolen apparatuur te koop aangeboden

Amsterdam

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Amsterdam heeft vrijdag 9 november een 17-jarige inwoner van die plaats aangehouden toen deze gestolen fotoapparatuur trachtte te verkopen. De apparatuur met een waarde van circa 12000 euro was een dag eerder gestolen in de trein Amsterdam – Schiphol. De aangehouden jongeman is opzetheling ten laste gelegd en wordt maandag 12 november aan de officier van justitie voorgeleid.

De eigenaar van de professionele fotoapparatuur, een 42-jarige Amsterdammer, bemerkte donderdag bij aankomst op station Schiphol dat zijn tas tijdens de treinreis vanaf Amsterdam Centraal verdwenen was. Hij deed aangifte van diefstal bij de politie.

Dezelfde avond bezocht de gedupeerde op internet een site waar tweedehandse spullen werden aangeboden en daar zag hij tot zijn verbazing dat zijn gestolen eigendom te koop stond. Hij maakte een afspraak met de aanbieder en lichtte de Spoorwegpolitie in over zijn actie.

In plaats van de man ging echter een agent naar de afgesproken plaats en toen deze zeker was dat de aangeboden fotoapparatuur het gestolen goed was werd de aanbieder aangehouden en de apparatuur in beslag genomen. De fotoapparatuur wordt na toestemming van de 0fficier van justitie weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):