dinsdag, 17. april 2007 - 12:47

Fotografen aangehouden na valse melding

Almere

Een jongen van veertien en een man van vijfentwintig uit Almere zijn maandagavond bij de Beatrixsluis aangehouden omdat ze worden verdacht van het doen van een valse melding. Maandagavond kwam een spoedmelding bij de huldiensten binnen dat een kind in het water bij de Beatrixsluis was gesprongen.

GGD, Brandweer en Politie zetten direct groot in met een ambulance, boten, een duikteam en een helikopter met infraroodapparatuur. Een stukje argwaan en politieonderzoek leerde daarna dat het om een valse melding ging waarbij de melder stond te fotograferen.

De beide Almeerders, die regelmatig fotograferen bij incidenten in Almere waarbij hulpdiensten optreden, zijn daarop aangehouden op verdenking van het doen van valse meldingen. Na verhoor bekende de 14-jarige dat hij eerder valse meldingen had gedaan om op die manier mooie foto’s te kunnen maken voor een website. Daarnaast was een stukje competitie met andere freelance fotografen en de kick, een belangrijke drijfveer. De 25-jarige ontkende het doen van valse meldingen.

De politie wil het doen valse meldingen tegengaan door de veroorzakers aan te pakken. Naast een proces-verbaal kan de verdachte een flinke schadeclaim tegemoet zien.
Provincie:
Tag(s):