donderdag, 27. september 2007 - 21:55

Fotomanifestatie Drenthe in Galerie Spiegelbeeld

Emmen

In Galerie Spiegelbeeld in Emmen wordt dit jaar de Foto Manifestatie Drenthe (FMD) gehouden, de officiële opening is op zondag 14 oktober om twee uur door journalist John Schiphouwer van Emmen nu. Tijdens de fotomanifestatie, die duurt van zondag 14 tot en met zondag 21 oktober presenteert kunstenaar Henk Bakker uit Emmen oude analoge camera’s die hij heeft omgebouwd tot prachtige lampen.

In eerste instantie zou de expositie worden gehouden in het Bruggebouw in het gemeentehuis van Emmen. Door een verbouwing bleek dit echter niet mogelijk. Eigenaresse Johanna Spiegelaar van Galerie Spiegelbeeld bood de helpende hand.

De FMD is een fotowedstrijd voor leden van Drentse en Overijsselse fotoclubs die aangesloten zijn bij de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen. De doelstelling van het evenement is het presenteren van fotowerk in de ruimste zin van het woord. Deze presentatie wordt een keer per jaar gehouden in de vorm van een expositie van het ingezonden werk. De jurering voor de FMD in Emmen vond op 8 september plaats. Alle ingezonden foto’s worden geëxposeerd in Galerie Spiegelbeeld.

De organisatie is bij toerbeurt in handen van één van de deelnemende clubs. Dit jaar is dat de Fotogroep Vlinderstad uit Emmen. Fotogroep Vlinderstad telt een groot aantal amateurfotografen die met enige regelmaat foto’s exposeren in onder meer de bibliotheek. Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de deelname aan de FMD. De FMD is een platform voor de individuele fotograaf, maar ook een onderlinge wedstrijd van de verschillende clubs. Deelnemende clubs zijn: Afovera Assen, Fotocollectief Hardenberg, Fotogroep Meppel, GiAF Gieten, Fotogram Gramsbergen, Vlinderstad Emmen, BeFoAm Beilen, Fotogroep Hoogeveen en Fotogram Gramsbergen.

De expositie is tussen 14 en 21 oktober elke dag te bekijken tijdens de winkelopeningstijden. Ingang Flier Interieurs (Meubelboulevard) aan de Cornelis Houtmanstraat 47 in Emmen. Beide zondagen zijn ook koopzondagen.
Provincie:
Tag(s):