vrijdag, 31. augustus 2007 - 10:00

Franeker kunstcentrum Noord-Nederland

Franeker

Al in het tweede jaar van haar bestaan kan de Kunstenaarsverening FACIT met trots een kleine veertig kunstenaars presteren tijdens Kunstroute in de gemeente Franekeradeel. 'Nog steeds informeren kunstenaars wat de voorwaarden zijn om lid te worden van FACIT. Franekeradeel wordt hiermee steeds meer als kunstcentrum van Noord-Friesland op de kaart gezet.' Zo laat FACIT ons weten.

Behalve een kunstroute in de hele gemeente is er in de maand september een groepsexpositie van een kleine veertig kunstenaars uit Franekeradeel in de Martinikerk. Veel kunstenaars zullen dit jaar grensverleggend bezig zijn terwijl kunstliefhebbers tijdens de Kunstroute in het tweede en derde weekend van september kennis kunnen maken met het werk van de nieuw aangesloten kunstenaars.

Het merendeel van de geëxposeerde kunst bestaat uit schilderijen van acryl of olieverf op doek. Maar er zullen zeker ook een aantal minder traditionele en meer experimentele kunstuitingen te zien zijn. De kunstmaand loopt van woensdag 5 september 16.00 uur tot 1 oktober.
Provincie:
Tag(s):