donderdag, 19. juli 2007 - 10:07

Franse beiaardier speelt in Dordrecht

Dordrecht

Donderdag 19 juli geeft de beroemde beiaardier Stefano Colletti uit Frankrijk een concert op het carillon van de Grote Kerkstoren in Dordrecht. Het concert begint om 20.00 uur en wordt om 19.45 uur voorafgegaan door het klokluiden voor vrijwilligers.

Stefano Colletti is een veelzijdige musicus en behoort tot de absolute top onder de beiaardiers. In het programma is zijn veelzijdigheid te beluisteren in een grote diversiteit van composities. Hij speelt een selectie uit het Antwerps Beiaardboek. In dit boek staan fraaie muziekwerken van o.a. Vivaldi, Couperin, Fiocco en De Fesch.

Er worden ook bekende melodieën van Verdi, Offenbach en Puccini ten gehore gebracht. De veelzijdigheid van Stefano Colletti komt niet in de laatste plaats tot uiting in zijn eigen composities. In de Sonatine voor beiaard, refereert hij qua stijl aan zijn grote voorbeeld en inspiratiebron Maurice Ravel.

In de fantasie over Franse en Napolitaanse liederen, verloochent Colletti zijn Frans/Italiaanse afkomst niet. Hij weet de zwoele sfeer van het zuidelijke muziektemperament als geen ander in klank om te zetten.

De beste luisterplaatsen voor de beiaardconcerten zijn de banken aan het Maartensgat en de Pottenkade. Bij slecht weer is het ook mogelijk de beschutting te zoeken van de Kaapstandzolder, op 130 treden hoogte in de toren. In de toren is het spel van beiaardier te volgen via een televisie.
Provincie:
Tag(s):