vrijdag, 3. augustus 2007 - 17:26

Fransen aangehouden na vluchtpoging bij verkeerscontrole

Maastricht

Na een zoekactie zijn vrijdagmorgen vier Fransen aangehouden in de omgeving van het dagstrand in Eijsden. Ze zaten in een auto die er bij een verkeerscontrole plotseling hard vandoor reed, waarbij een controlerende ambtenaar van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) net op tijd aan de kant kon komen om niet te worden geraakt.

De KMAR hield een grenscontrole bij de grensovergang Withuis, op de A2. Een van hun motorrijders zag op Belgisch grondgebied een auto met Frans kentekenplaten rijden. Hij gaf de bestuurder de opdracht hem te volgen, maar bij de afslag Eijsden ging deze ervandoor. Op de Trichterweg kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Op het moment dat aan de inzittenden verzocht werd uit te stappen, startte de bestuurder zijn auto en reed vol gas weg. Hij reed hierbij in de richting van de 24-jarige man van de KMAR die snel opzij moest om niet te worden geraakt.

Na een achtervolging stopten de Fransen bij het dagstrand te Eijsden, waarna zij de auto verlieten en er te voet vandoor gingen. Na een zoekactie in het groengebied Eijsderbeemden, waarbij ook een hond werd ingezet, zijn de verdachten gevonden en aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Maastricht. Het gaat hierbij om vier mannen in de leeftijd van 22, 23 en 38 jaar, afkomstig uit de omgeving van Lyon.

De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):