maandag, 18. juni 2007 - 10:50

Fransman wint Delta Profronde

De ronde van zaterdag was de 47ste editie. Na jaren in september te hebben gereden is de ronde teruggekeerd naar juni. Dit heeft als reden dat er een sterker rennersveld kan worden vastgelegd. Het is een onderdeel uit het plan om de DELTA Profronde een nog prominentere plaats op de internationale wielerkalender te laten innemen.

De Fransman Denis Flahaut heeft de 47e DELTA Profronde gewonnen. Flahaut was in de sprint alle favorieten te snel af. Stefan van Dijk werd tweede, Matthew Goss werd derde. De 28-jarige Flahaut won vorige week ook de slotetappe van het OZ Wielerweekend in Breskens.

Het weer was slecht tijdens de ronde. Het regende het enkele malen erg hard en toen de renners op Noord-Beveland fietsten sloeg de bliksem bij Kortgene in de grond. Gevaar voor de wilerenners was er niet. Er is wel overleg gepleegd om het evenement wel of niet te laten doorgaan, maar uiteindelijk is besloten om de wielerronde voort te zetten.

In Goes werd 's middags een wielerronde gehouden voor amateurs. De EHBO Goes verleende eerste hulp rond deze wielerronde en stond later stand-by toen de renners van de Delta Profronde door Goes reden en vervolgens finishte.

Zaterdagmiddag is de Internationale Delta Profronde gestart op de Markt in Middelburg. Zo'n 200 wielrenners deden mee. In totaal hebben ze 199 kilometer gefietst.

In 2008 volgt een volgende belangrijke stap: de DELTA Profronde en het Zeeuws Vlaams OZ Wielerweekend worden samengevoegd. Het wordt dan een driedaags Zeeuws Wielerweekend.
Provincie:
Tag(s):