donderdag, 26. juli 2007 - 21:16

Friezen beroven Drentse bejaarden

Meppel

Met de aanhouding van een 20 jarige man en een 19 jarige vrouw uit Leeuwarden denkt de politie alle verdachten te hebben aangehouden die op 10 juli in Meppel probeerden een 70 jarige vrouw te beroven. Direct na de overval werd al een 20 jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De drie worden verdacht van nog twee overvallen in Onna en Nijkerk.

In de avond van 10 juli probeerden twee mannen en een vrouw in de J Huygen van Linschotenstraat in Meppel een 70 jarige vrouw te overvallen. Ze drongen de woning binnen en bedreigden de vrouw met een vuurwapen. Omdat de vrouw hevig begon te gillen gingen de overvallers op de vlucht. Door kordaat optreden van een buurtbewoner werd in de omgeving direct één van de verdachten aangehouden. De andere twee konden ontkomen.

Vooral door uitgebreid onderzoek in de woon- en sociale omgeving van de direct aangehouden verdachte kwam de politie op het spoor van de tweede mannelijke verdachte. Hij werd op 18 juli in Leeuwarden aangehouden. Onderzoek rondom deze verdachte zette de politie op het spoor van de vrouw. Hoewel zij een tijd onvindbaar was kon zij op 25 juli in Leeuwarden worden aangehouden.

Tijdens het onderzoek legde de politie een link met twee nagenoeg identieke overvallen. Op 4 juli werd op de Meppelerweg tussen Steenwijk en Onna een 72-jarige man uit Onna onder dreiging met een wapen gedwongen in een auto te stappen. Daar werd hij beroofd van zijn portemonnee. Even later werd hij weer uit de auto gezet. Hij kreeg een bijtende vloeistof in zijn ogen gespoten. Later op de avond drongen in Nijkerk drie overvallers de woning binnen van een 69 jarige vrouw, zij werd beroofd van geld.

Bij beide overvallen was sprake van drie daders, twee mannen en een vrouw waarbij de signalementen overeenkwamen met die van de overvallers in Meppel. De aangehouden personen worden ook van deze feiten verdacht.
Provincie:
Tag(s):