maandag, 27. augustus 2007 - 15:42

Frontale bosting met zwaargewonden door SMS-je

Middenmeer

SMS-jes aannemen in de auto is voor bestuurders levensgevaarlijk. Dit bleek zondagavond 26 augustus weer toen een 20-jarige automobilist frontaal op een tegemoetkomende auto botste. De botsing gebeurde op de Alkmaarseweg bij Middenmeer. De zwaargewonde personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De botsing gebeurde omstreeks 17.15 uur. De automobilist uit Alkmaar botste frontaal op een tegemoetkomende auto uit Rotterdam met daarin een 31-jarige vrouwelijke bestuurster met naast haar een 35-jarige mannelijke passagier. Alle betrokkenen raakten zwaar gewond en werden in het ziekenhuis opgenomen.

De 20-jarige automobilist kwam uit de richting van de Oudelanderweg en ging in de richting van de Kolhornerweg. Ter hoogte van hectometerpaal 72,8 kreeg hij een SMS-bericht op zijn mobiele telefoon. Hij pakte het toestel van het dashboard en wilde kijken wat de inhoud van het bericht was. Hierbij stuurde hij ongemerkt naar links, overschreed de dubbele doorgetrokken streep en kwam op de weghelft bestemd voor het tegemoetkomend verkeer.

Een frontale botsing met de auto uit Rotterdam was het gevolg. De beide bestuurders raakten bekneld in hun voertuigen en moesten door de brandweer worden bevrijd. Er kwam een traumaheli. De drie gewonden werden per ambulances vervoerd naar ziekenhuizen in Alkmaar en Hoorn. De 20-jarige man had ondermeer letsel aan zijn been en het stel uit Rotterdam liep been- en rugletsel op.
Provincie:
Tag(s):