dinsdag, 19. juni 2007 - 9:44

Garantie op heupoperatie

Nijmegen

Menzis zorg en inkomen en de Sint Maartenskliniek hebben afspraken gemaakt over garantie op heupoperaties. De Menzisverzekerden die dit jaar bij de Sint Maartenskliniek een heupprothese (hebben) laten plaatsen, kunnen rekenen op kosteloze zorg met extra comfort als zich binnen een jaar wondinfecties voordoen.

Als de kunstheup binnen vijf jaar vervangen moet worden omdat hij los is gaan zitten, wordt de operatie zonder kosten uitgevoerd.

De garantie biedt grote voordelen voor de patiënt. Een eventuele nieuwe behandeling als gevolg van de heupoperatie in de Sint Maartenskliniek gaat niet ten koste van de no-claim of eigen risico van de klant. Het ziekenhuis brengt er immers geen kosten voor in rekening.

De klant die aanspraak moet maken op de garantie krijgt bovendien extra comfort tijdens zijn verblijf in de Sint Maartenskliniek. Hij heeft de keuze tussen een één- of tweepersoons kamer en kan onbeperkt gebruik maken van telefoon en televisie met hoofdtelefoon. Daarnaast krijgt de patiënt dagelijks een krant en kan zijn bezoek gebruik maken van gratis thee en koffie en een parkeerkaart.

Maar zeker zo belangrijk is het feit dat een garantie de patiënt vertrouwen geeft in de kwaliteit van zorg die de Sint Maartenskliniek levert. Het is het grootste centrum voor orthopedie in Nederland en heeft daardoor veel ervaring en kennis in huis. Deze ervaring en kennis zijn inzichtelijk gemaakt op de website, bij de heupoperatie is te zien hoe vaak de orthopeden deze operatie uitvoeren en hoeveel patiënten te maken krijgen met een wondinfectie.

Volgens Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis, zijn deze afspraken de toekomst in de zorg. “Voor het eerst kunnen klanten vooraf precies zien hoe ervaren de chirurgen zijn en welke resultaten ze behalen. Zo ondergaan ze met een nog zekerder gevoel de operatie, wat het herstel bevordert.�

De Sint Maartenskliniek behoort tot de beste als het gaat om orthopedische ingrepen en is daar volledig transparant over, aldus Van Boxtel. “Dit inzicht in de kwaliteit van ziekenhuiszorg zal Menzis daarom ook met de andere ziekenhuizen in zijn werkgebied willen gaan afspreken. In Groningen zitten we zelfs al met patiëntenverenigingen bij het ziekenhuis aan tafel voor de zorginkoop. Dat is de toekomst van de ziekenhuiszorg.�
Provincie:
Tag(s):