vrijdag, 3. augustus 2007 - 13:52

Gaslek bij flat de Kei onder controle

Leeuwarden

Het gaslek bij de flat aan de Kei 2- 196 in Leeuwarden is door adequaat handelen van diverse instanties onder controle. Het gaslek heeft niet tot gevaarlijke situaties geleid voor bewoners. De flat is eigendom van WoonBedrijf Leeuwarden.


Donderdagmiddag 2 augustus rond 13.00 uur werd door een bewoonster van de flat een gaslucht geconstateerd. De buurtbeheerder van WoonBedrijf heeft vervolgens direct contact gezocht met Essent. Zij waren om 13.30 uur ter plekke en hebben de hoofdgasleiding afgesloten. Er kon toen geen extra gas meer ontsnappen. De Brandweer Leeuwarden heeft het nog aanwezige gas met behulp van lucht- en waterdruk verwijderd.

De bewoners zijn door de gemeente Leeuwarden met pamfletten direct geïnformeerd over de situatie en gelukkig kon gelijk vermeld worden dat het gaslek niet tot gevaarlijke situaties heeft geleid. Bewoners worden door WoonBedrijf vandaag verder geïnformeerd. Overigens kan er gewoon worden gekookt en de boilers voor het warme water werken ook. Door het afsluiten van de gasleiding werkt alleen de centrale verwarming niet.

Na verdere inspectie door de medewerkers van Essent bleek het gaslek zich direct onder het gebouw te bevinden. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden begonnen en na het weekend ontvangen bewoners nadere informatie over de duur van de werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):