zondag, 23. december 2007 - 14:21

Gaslekkage in hoofdgasleiding

De Kwakel

Zaterdagnacht rond middernacht is er een breuk ontstaan in de hoofdgasleiding van gemeente de Kwakel aan de Drechtdijk. In de omgeving zijn direct vier woningen ontruimd. De brandweer heeft met verdunnen en metingen de situatie stabiel kunnen houden totdat het gasbedrijf, na vier uur, de breuk had hersteld.

De hulpdiensten hebben direct groot opgeschaald. Ook het gasbedrijf is direct met veel materieel uitgerukt om de breuk te herstellen. Aangezien men wilde voorkomen dat grote delen van de Kwakel zonder gas kwamen te zitten moest er vlakbij de breuk een overbrugging worden gemaakt. Mede hierdoor heeft het incident vier uur geduurd.

Het gas verspreide zich in de lucht en via het hemelwaterafvoerstelsel. De hulpdiensten hielden constant rekening met een vergroting van het onveilige gebied. De overige woningen in het centrum van de Kwakel zijn dan ook één voor één gecontroleerd. De bewoners werden verzocht om wakker te blijven. Ook bij de verschillende putten in het gebied heeft de brandweer constant metingen verricht.

Rond vier uur had het gasbedrijf de breuk hersteld en konden de bewoners terugkeren naar hun woningen. De oorzaak van de breuk wordt door de politie onderzocht.
Provincie:
Tag(s):