woensdag, 18. juli 2007 - 17:10

Gaswolk vrijgekomen bij Teijin Twaron

Emmen

Woensdagochtend, omstreeks 05.00 uur, is door lekkage aan een installatie van het bedrijf Teijin Twaron op het Emmtec-terrein in Emmen een donkere gaswolk vrijgekomen. Hierbij is één medewerker van Teijn Twaron naar het ziekenhuis gebracht en kregen zes politieagenten last van ogen en keel.

De agenten zijn ter plaatse door medewerkers van de ambulancedienst behandeld en konden hun werk gewoon voortzetten. De medewerker van Teijin Twaron kon in de loop van de ochtend het ziekenhuis weer verlaten.

Deze wolk zorgde voor stank op het Emmtec terrein en in de directe omgeving tegenover de hoofdingang van het terrein.
De gaswolk bestond uit thermische olie vermengd met zwavelzuur. De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse en de installatie is stilgelegd. De brandweer heeft waterschermen opgeworpen om de stof zoveel mogelijk neer te slaan. Omliggende bedrijven is opdracht gegeven ramen en deuren te sluiten.

Om voorbereid te zijn op eventuele verspreiding van de gaswolk is door de hulpverleningsdiensten en de gemeente in eerste instantie opgeschaald. Dit houdt in dat een beleidsteam van de gemeente is geïnformeerd.


Tussen 05.00 en 06.00 uur heeft de brandweer metingen buiten het Emmtec-terrein verricht. Hierbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Rond 06.45 uur hadden de hulpverleningsdiensten de situatie onder controle.

Zoals gebruikelijk in dit soort situaties zijn het ziekenhuis en de huisartsenpost geïnformeerd dat er mogelijk mensen met klachten kunnen komen. De verwachting is dat dit echter niet of nauwelijks het geval zal zijn, omdat er geen concentraties zwavelzuur buiten het industrieterrein zijn gemeten.

De oorzaak van de lekkage wordt nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):