woensdag, 11. juli 2007 - 11:38

Geboeide verdachte ontsnapt

Nieuwegein

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juli wist een aan een lantaarnpaal geboeide verdachte toch te ontkomen. Rond 01.05 uur zagen politiemensen een scooter met drie opzittenden in de omgeving van de Batauweg rijden. Zij wilden hen controleren, maar raakten het zicht op de scooter in de brandgangen kwijt. Kort daarna zagen agenten de scooter maar nu met alleen de bestuurder op de hoek Nedereindseweg – Batauweg rijden. De bromfietser reed in de richting van de Doesburgstraat, waar ook hij uit het zicht verdween.

Agenten troffen de scooter op de oprit van een woning aan de Rietveldlaan aan. Agenten hoorden gekraak vanuit de struiken enkele woningen verderop. Een jongeman rende weg en de agenten gingen achter hem aan. Deze verdachte, een 19-jarige jongeman uit IJsselstein, werd aangehouden. De agenten liepen terug naar hun auto en hoorde weer gekraak vanuit de struiken. Daarop werd de aangehouden verdachte aan een lantaarnpaal geboeid en gingen de agenten op zoek naar de andere verdachte. Maar hij werd niet meer aangetroffen.

Toen de agenten bij hun auto terugkwamen, zagen zij dat de aangehouden 19-jarige verdachte kans had gezien om los te komen. Hij was in geen velden of wegen meer te bekennen. Ook de inzet van een politiehond bracht de verdachten niet meer boven water.

Het contactslot van de aangetroffen scooter bleek te zijn geforceerd. Het voertuig werd in beslag genomen en naar het politiebureau overgebracht.
De identiteit van de aangehouden verdachte is bij de politie bekend. Er zal de komende tijd naar hem worden uitgekeken. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachten wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):