vrijdag, 11. mei 2007 - 9:35

Gebruiksruimte in huiskamer tippelzone

Groningen

Het college van B&W heeft besloten een gebruiksruimte in te richten voor aan harddrugs verslaafde vrouwen die werken op de tippelzone aan de Bornholmstraat. De ruimte komt in de huiskamer van het straatprostitutieproject dat onderdeel is van de Verslavingszorg Noord Nederland.

Doel van dit besluit is de overlast in de omgeving te verminderen en de gezondheidsrisico’s voor de vrouwen te verkleinen en hun veiligheid te vergroten.

In de gebruiksruimte kunnen aan harddrugs verslaafde vrouwen onder toezicht van de hulpverlening drugs gebruiken. Buiten deze ruimte treedt de politie consequent op tegen het gebruik van harddrugs. Overigens werd dat ook zonder gebruiksruimte door de politie gedaan. Resultaat was wel dat verslaafde vrouwen zich opgejaagd voelden en verspreid en in de omgeving van de tippelzone drugs gebruikten.

Uit overleg is gebleken dat het instellen van de gebruiksruimte kan rekenen op de steun van de hulpverlening, politie en ondernemers in de omgeving van de tippelzone. Met de ruimte wordt gewerkt aan het verminderen van overlast in de openbare ruimte en aan het verminderen van gezondheidsrisico’s van de verslaafde vrouwen. Daarbij wordt de veiligheid van de prostituees bevorderd.
Provincie:
Tag(s):