woensdag, 20. juni 2007 - 9:43

Gedwongen, geslagen en bestolen

Leeuwarden

Een 36-jarige Leeuwarder is dinsdag rond middernacht aan de Nauwesteeg beroofd van zijn portemonnee en gsm. Zijn beurs bevatte naast geld, tevens identiteitsdocumenten en diverse pasjes.

Het slachtoffer werd door twee mannen aangesproken die om geld vroegen. Hij werd vervolgens tegen de grond getrokken en tegen zijn hoofd geslagen. De mannen eisten zijn gsm en geld, wat het slachtoffer onder dwang aanreikte. De mannen renden daarna weg in de richting van de Wirdumerdijk. Het signalement van de mannen is als volgt. Dader één: lichtgetinte huidskleur, rond gezicht, ongeveer 1.70 m. lang, tussen 20 – 25 jaar, normaal postuur, verzorgd uiterlijk, donker kort stekelig haar, spijkerbroek, donkere vermoedelijk leren jas. Dader twee: lichtgetinte huidskleur, donker kort kroezig haar, lang gezicht, smal postuur, ongeveer 1.75 m. lang, tussen 20 – 25 jaar, verzorgd uiterlijk, donkere jas en spijkerbroek.

Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in, maar roept ook getuigen op om zich te melden. Een ieder die denkt de man te (her)kennen of getuigen die de straatroof gezien hebben, worden opgeroepen om zich via telefoonnummer 0900 – 8844 bij politie Fryslân te melden.
Provincie:
Tag(s):