vrijdag, 27. juli 2007 - 17:31

Geen angstige homo’s in Rotterdam

Rotterdam

In Amsterdam neemt de angst onder homo’s en lesbiennes toe. Uit angst voor bedreiging en geweld durven zij niet meer hand-in-hand over straat te lopen, zich uitbundig te kleden of te kussen. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin wil geen Amsterdamse taferelen: “In Rotterdam moeten homo’s gewoon zichzelf kunnen zijn!�

Bij de begroting van 2007 heeft de PvdA er bij het college op aangedrongen homo-beleid te maken en dat is er ook gekomen. Nu het lastigvallen, bedreigen en mishandelen van homo’s in Amsterdam drastisch toeneemt is het een goed moment om te zien of het Rotterdamse beleid beter werkt. Wijntuin heeft het college daarom gevraagd of homohaat ook in Rotterdam een probleem is en of het ingezette beleid moet worden geïntensiveerd.

De politie registreert nu geen incidenten die seksuele geaardheid als aanleiding hebben. Peggy Wijntuin: “Dit is te absurd. Het is belangrijk voor de emancipatie van homo’s dat problemen goed in kaart worden gebracht en dat raddraaiers worden vervolgd voor het juiste feit.� Zij vindt dat de politie voortaan altijd moet vragen of seksuele geaardheid oorzaak kan zijn van het incident.

De PvdA ziet wel brood in het voorstel van COC Rotterdam om een meldpunt voor homohaat in te stellen. Het liefst naar het Amsterdamse voorbeeld ‘Roze in blauw’, waar homoseksuele agenten alle aangiften, meldingen en informatieverzoeken afhandelen. Dit werkt drempelverlagend.
Provincie:
Tag(s):